Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Banaffee

Συστατικα:

• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
• μπανάνες
• 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (ΧΩΡΙΣ καθόλου ζάχαρη)
• λίγο γάλα φρέσκο
• κονιάκ
• κουβερτούρα τριμμένη

Οδηγίες:

1. Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες.
2. Σε αρκετά μικρό στρογγυλό ταψάκι ή πυρεξάκι στρώνουμε 2 πάτους με μπισκότα πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα με κονιάκ. Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα μέσα στο γάλα να μουλιάσουν. Απλώς τα βουτάμε, μαλακώνουν ελαφρά και τα βγάζουμε.
3. Τοποθετούμε τη μία στρώση με τα μπισκότα πάνω στην άλλη.
4. Στη συνέχεια απλώνουμε την καραμέλα μας (το βρασμένο καραμελωμένο πλέον ζαχαρούχο γάλα).
5. Από πάνω απλώνουμε μία στρώση πολύ λεπτές φετούλες μπανάνας.
6. Συνεχίζουμε με μία στρώση σαντιγί και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ

Βγάζουμε την ετικέτα από το μεταλλικό κουτί. Βάζουμε το ή τα κουτιά μέσα σε κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ με το ζαχαρούχο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΣΤΕΓΩΣ ΚΛΕΙΣΤΑ, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ. Τα κουτιά τα βράζουμε 3 ώρες, σε μέτρια θερμοκρασία όπως είπαμε. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πρέπει ο π ω σ δ ή π ο τ ε τα κουτιά να καλύπτονται με νερό καθ΄ όλη τη διάρκεια του βρασμού. Όταν περάσουν οι 2 ώρες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με λαβίδα βγάζουμε τα κουτιά και τα αφήνουμε στο νεροχύτη για αρκετές ώρες να κρυώσουν.
Προσοχή! Δεν τα πιάνουμε με το χέρι γιατί το μέταλλο καίει.
Έτοιμο!! Όταν ανοίξουμε το κουτί με το γάλα για να φτιάξουμε το banaffi θα δούμε το γάλα να έχει μετατραπεί σε καραμέλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου